Wij richten ons op nieuwe bedrijvigheid voor en door jonge meiden in Noordoost-Kenia, vooral in het gebied rond Isiolo. De suggesties voor new business komen vooral uit het betreffende gebied, aangevuld met expertise en advies van diverse supporters.

We richten ons op jonge vrouwen omdat ze veel minder kansen krijgen, en omdat ze meer dan de mannen teruggeven aan de gemeenschap en zo bijdragen aan gebiedsversterking. Bovendien zijn ze sterk gemotiveerd om hun eigen lot in handen te nemen.

Elk voorstel wegen we af tegen de behoeftes, ontwikkelingen en mogelijkheden in het gebied. Als jonge vrouwen, bijvoorbeeld in samenwerking met lokale docenten, een idee indienen wordt dat op levensvatbaarheid door experts beoordeeld. In voorkomende gevallen is een beperkt microkrediet als renteloze lening beschikbaar. We werken ook samen met lokale kredietverstrekkers zoals de Equity Foundation.

Wij houden intensief contact met lokale experts en ondernemers, met oudergroepen en stamoudsten, en met onze partners in Nairobi. Ook werken we samen met lokale ‘polytechnic’ vakopleidingen zoals het St. Joseph Vocational Training Center in Isiolo.

Belangstellenden kunnen de Terms & Conditions van onze projecten opvragen bij Greet de Bruijn. Zie bij Doe Mee

Mijn dorp is trots op me, omdat ik anders ben,
beter opgeleid en raadgeefster voor veel meisjes.

Halima ( verpleegster)

Stichting MOV

Heeft u behoefte aan meer informatie?
Bel dan met Greet de Bruijn, 0611498416
of stuur haar een e-mail: greet.debruijn@thebitterend.nl

Deze site is belangeloos ontworpen door Norbert Croonenberg

Ontvang updates